GONDOSÓRA PROGRAM

Tájékoztatom a 65 év feletti lakosokat, hogy Magyarország Kormánya Gondosóra programot indított, amelynek keretében az idős személyek számára ingyenesen Gondosórát (digitális jelzőeszközt) juttatnak el.

A Gondosóra alanyi jogon jár minden 65 év feletti állampolgárnak, amely csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható és amelyhez 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

 

A Gondosóra jelzést ad a központ felé és fogadja az onnan jövő hívást. Az idős személy egy gomb megnyomásával kapcsolatba tud lépni a diszpécserszolgálat munkatársával és segítséget tud kérni.

A Gondosóra program célja az idős személyek életminőségének javítása, védelmük biztosítása. Mindazok, akik saját maguk, vagy 65 évnél idősebb szeretteikről szeretnének ezen a módon gondoskodni a www.gondosora.hu oldalon regisztrálhatnak, amelyet követően néhány hónapon belül ingyenesen házhoz szállítják a Gondosórát.

Vészhelyzetben továbbra is a 112-t szükséges hívni, a készülék nem riaszt közvetlenül orvost, hatóságot, nem sürgősségi segélyhívó. Indokolt esetben azonban a diszpécserközpont ebben segíthet.

Mindazok, akik szeretnének regisztrálni, de ehhez segítségre van szükségük, kérem a (66) 250-122 telefonszámon, vagy személyesen jelezzék, és  a Polgármesteri Hivatal munkatársaival rendelkezésükre állunk a regisztráció lebonyolításában.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk szeretteinkre!

Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató