TÁJÉKOZTATÓ

Ezúton tájékoztatom, hogy az adózók 2023.év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022.(IX.26) Korm. rendelet alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

Az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be.

Az önkormányzat részére megnyitott számla adatai:

  • Önkormányzat neve: Kétegyháza Nagyk. Önkormányzata
  • Számla száma: 10026005-00001336-02120013
  • Számla IBAN száma: HU88 1002 6005 0000 1336 0212 0013

A deviza átutalás kezdeményezésekor a fizető félnek minden esetben fel kell tüntetnie az IBAN számon túl a számlavezető Magyar Államkincstár BIC kódját: HUSTHUHB, valamint a Magyar Nemzeti Bank BIC: kódját is: MANEHUHB. SEPA átutalás esetén a kedvezményezett bankja BIC kódjaként a Kincstár HUSTHUHB BIC kódját kell feltüntetni.

A devizában megfizetett helyi iparűzési adó megfizetésének napja a Korm. rendelet 1.§ (4) bekezdése alapján az önkormányzat helyi iparűzési adó befizetésére szolgáló beszedési számláján való jóváírás napja, azaz az ilyen jellegű utalást célszerű majd néhány nappal hamarabb indítani a késedelmi pótlék elkerülése végett.

Dr. Bálint Anna jegyző

                                                                                                                             

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató