Kétegyháza Nagyközség szennyvízhálózatának bővítése, II. ütem

KEOP-1.2.0/B/10-2010-0018


Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül megjelenő, Szennyvízelvezetés és tisztítás kétfordulós pályázati konstrukcióban megvalósítandó projektek támogatása tárgyú felhívásra.

A sikeres pályázattal az önkormányzat, mint kedvezményezett, 230.841.434 Ft támogatást nyert a nettó 277.481.800 Ft, összesen bruttó 352.401.886 Ft összköltségű projekt megvalósításához. A támogatás mellett a lakossági hozzájárulás nettó 46.640.366 Ft, az önkormányzati önerő 94 millió Ft.

A támogatási szerződés 2011. július 22-én került aláírásra, a projekt közreműködő szervezete az Energia Központ Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45.).

A támogatási szerződés aláírása után megkezdődtek az egyes feladatok ellátására irányuló közbeszerzési eljárások. Ennek eredményeképpen a projekt menedzselését a VTK Innosystem Kft., a kivitelezést a BÓLEM Építőipari Kft., a műszaki ellenőrzést az ERBO-PLAN Kft és a tájékoztatást, nyilvánosság biztosítását a Pomponett-Plussz Kft. látja el.

A kivitelezés eredményeképpen a Kossuth utca teljes hosszában, a Rákóczi utca I. és II. szakaszán, a Széchenyi utcában az I., II. szakaszokon át egészen a III. szakaszban a 113. és 126. házszámokkal bezárólag, valamint a Béke utca I. szakaszában valósul meg a szennyvízelvezetés, összesen 4.068 fm hosszú csatornaépítéssel.

A munkálatok az idei év elején kezdődnek és az időjárás függvényében zajlanak. A lakossági észrevételek kezelésére az önkormányzat egy zöld számot hozott létre, ahol az érintett ingatlantulajdonosok tájékoztatást kérhetnek a projektről, illetve ahol az esetleges panaszok kezelése történik. A hívható szám: 06-80-922-039. További információk a projektről az önkormányzat hivatalos helyiségében (5741 Kétegyháza, Fő tér 9.).

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012.09.14-én közzétett közleménye szerint lehetőség nyílt a KEOP konstrukcióban kedvezményezettek számára a víziközmű-vagyon több szempontú, integrált vagyonértékelési módszertanra épülő, strukturált közművagyon adatbázis, valamint felújítási és pótlási terv benyújtására a támogatási intenzitás megnövelése érdekében. Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata három árajánlat bekérésével kiválasztotta a tanulmány elkészítéséért felelős vállalkozást, a PI Aqua Kft-t, akik a tanulmányt határidőre elkészítették. A pótlási tervet a Közreműködő Szervezet elfogadta, és a támogatási intenzitás 84,02 %-ról 94,29 %-os megemelése mellett döntött. Az erre vonatkozó támogatási szerződés módosítás 2013. június 14-én aláírásra került. 

Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy a szennyvízberuházás II. üteme sikeresen a végéhez ért, hiszen a lakossági rácsatlakozás elérte a projektben vállalt 75 %-ot. A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes zárórendezvényét 2013. november 27-én tartottuk, melyen többek között a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. Vízügyi, Hulladékgazdálkodási és KA Divízió Szennyvízkezelési Osztályának vezetője, Dr. Kiss András és Menyhárt István projektmenedzser is részt vett. A rendezvényen a rácsatlakozottak között Szelezsán Zsolt képviselő felajánlásából kisorsoltunk egy mosógépet is. A projekt záró projekt előrehaladási jelentését ezt követően nyújtjuk be a közreműködő szervezetnek.

{youtube}K8fqkChz860{/youtube}

A pályázathoz tartozó dokumentumok
Ajánlatkérési dokumentáció   Szerződés mérnöki feladatokra
Megbízási szerződés   Szerződés módosítás 1 mérnöki feladatokra
Eredményhirdetés   Szerződés módosítás 2 mérnöki feladatokra
Ajánlat projekmenedzseri feladatok ellátására   Ajánlat mérnöki feladatokra
Szerződés projekmenedzseri feladatok ellátására   Eredmény mérnöki feladatok ellátására
Ajánlati dokumentáció szolgáltatás beszerzéséhez      
Közbeszerzési értesítő      

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató