Európai Uniós támogatással valósult meg Kétegyháza középületeinek energetikai korszerűsítése

Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata vissza nem térítendő támogatás segítségével tulajdonában és üzemeltetésében lévő négy épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

A fűtési energiaigény csökkentése érdekében az Egészségügyi centrum, a Közfoglalkoztatottak telephelye, a Községháza és az Üzemeltetési iroda épületeinek külső határoló felületeinek hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje valósult meg. A projekt során a megnevezett épületek valamennyi homlokzatát és padlásfödémjét hőszigetelték, valamint a külső nyílászárókat cserélték. A projekt által az épületek hőveszteségének csökkentését várják, amelynek köszönhetően csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz mennyisége, ezúton is felhívva a figyelmet az energiatakarékosság és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésének jelentőségére. A projekt eredményeként az épületek költséghatékonyabb fűtése válik lehetővé.

A Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése ? Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése c. kiemelt projekt lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós irányelveknek megfelelően a magyarországi közintézmények teljesítsék az előírt energiafogyasztás-csökkentést. A projektnek köszönhetően Kétegyháza Nagyközség Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal is elősegítve a település fenntartható fejlődését.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata 75.687.200 forint vissza nem térítendő nyert el a fenti fejlesztés megvalósítására.

A projekt megvalósulásának kezdete: 2015. 09. 01.

A projekt megvalósulásának vége: 2015. 11. 30.

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató