Bölcsőde felújítása, kapacitásának bővítése, akadálymentesítése Kétegyházán

Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata (5741 Kétegyháza, Fő tér 9.) mint kedvezményezett sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) által kiírt Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program keretében Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése valamint Közösségi intézmények/terek fejlesztése kiírásra ?Bölcsőde felújítása, kapacitásának bővítése, akadálymentesítése Kétegyházán? címen, DAOP-2009-4.1.3/B-09-2009-0014 azonosítószámmal.

A Bölcsőde felújítása, akadálymentesítése, férőhelyszám bővítése régóta tervezett feladat volt. A terveket Bajaczán Mihály tervező úr készítette, melyek alapján a Sarkadi Építőipari Közös Kft. végezte a kivitelezést. A pályázat lehetőséget biztosított arra, hogy a férőhelyszám növelésével a településen mutatkozó növekvő igényt ki tudjuk elégíteni. Az épület állagromlása miatt a korszerűsítés, javítási munkálatok végrehajtása is szükségessé vált, amelyet a pályázat által tudtunk biztosítani.

Az intézmény mindezidáig nem rendelkezett mozgáskorlátozott feljáróval, ami közintézményeknél elengedhetetlenül szükséges. Az épület több mint 100 éves, mely helyi védelem alatt áll, így a felújítás során nagy hangsúlyt fektettünk az arculati elemek megtartására és kiemelésére. A bölcsőde jelenleg 20 férőhellyel üzemel, a felújítás után ez a létszám 10 fővel nőtt. Ezzel a fejlesztéssel remélhetőleg ki tudjuk elégíteni a férőhelyek iránti keresletet, és növelni tudjuk a gyermekek ellátásának, nevelésének színvonalát is. Az épület gazdaságos üzemeltetésének megtervezésekor figyelembe vettük a környezetre gyakorolt káros hatásokat is, ezért a fejlesztéskor a mai modern és környezetbarát technológiát részesítettük előnyben, megújuló energiaforrás igénybevételét, melegvíz előállítására napkollektorok kerültek beépítésre.

A fejlesztés során várhatóan csökkennek az üzemelési költségek, ami megtakarítást egyéb fejlesztésekre tudunk fordítani. A mai korszerű intézmények a gyermekek kényelmét és hasznos kikapcsolódását is szolgálják. Ehhez elengedhetetlenek a megvásárolt, korszerű eszközök, berendezések és készségfejlesztő játékok, fejlesztő udvari játékok. A beruházás összköltsége 65 518 700 Ft volt amelyből, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 58 966 831 Ft volt. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kalcsó Istvánné polgármester

A pályázathoz tartozó dokumentumok
Ajánlattételi felhívás
Nyertes pályázat
Nyertes pályázat (hiánypótlás)
Eredményhirdetés
Vállalkozási szerződés

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató