Élelmiszersegély

A 2011-es évhez hasonlóan idén is lehetőség nyílt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Európai Uniós élelmiszerprogramjában történő részvételre. Az élelmiszersegéllyel kapcsolatos előkészítő munka, a Katolikus Karitász irányításával, segítségével történt.

11 000 kg élelmiszer kioszásának megszervezése komoly előkészítő munkát igényelt a Gondozási Központ részéről is.

A Kétegyházi Polgármesteri Hivatal és a Gondozási Központ 2012. október 26-27-én juttatta el a rászoruló családoknak a tartós élelmiszerekből álló adományt. Az idei évben lisztet, tejet, száraztésztát, valamint édesítőszert tudtunk kiosztani. Kiket tekinthettünk rászorulóknak?

 

A feltételeket a Katolikus Karitasz határozta meg részünkre. A rászoruló egyén, család alatt azok értendők, akik szociális (életkörülményei, életmódja, egészségi állapota) és pénzügyi rászorultság alapján besorolhatóak. Azok a személyek, családok akik a Kétegyházi Önkormányzattól valamilyen szociális ellátásban részesülnek.(lakásfenntartási támogatás, gyermekvédelmi kedvezmény, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, ápolási díj, aktív korú egészségkárosodottak segélye) Az adományból 376 kis és 55 nagycsalád részesült. A családok felosztása a segélyszervezet szabályai szerint: -kis család: 1-4 főig -nagy: 5fő felett

A pontos, szigorú dokumentáció és elszámolás az adományozók felé kötelességünk, mert ezzel alapozzuk meg a segélyszervezet további bizalmát, így a jövőben is számíthatunk településünk lakóinak nyújtott tartós élelmiszer adományra.

Családsegítő Központ

 

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató