TeSzedd! ? Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2015. május 15. (péntek) 9:30-tól

Találkozási pont: Kétegyháza, Fő tér 9. (Polgármesteri Hivatal előtt)
Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata csatlakozott az immár 5. alkalommal megvalósuló TeSzedd! ? Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, mely ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban ?tavaszi nagytakarítanak? a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett célunk az is, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére. A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a ?Let?s Clean Up Europe!? elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre, és amelynek keretében idén szintén májusban szedik a szemetet egyszerre, egy hétvégén Európa polgárai.

- Merre szedhetek szemetet?
Lehet magánterület és közterület is, bármilyen olyan szemetes hely, amely nincs körbevéve kerítéssel. Várjuk információtokat! Amennyiben ilyen helyről tudomásotok van, kérlek, jelezzétek felénk.
- Mit ?teszeddhetek??
Az első és legfontosabb tudnivaló e kérdés kapcsán, az, hogy nem lehet összeszedni bármilyen szemetet, amit találsz: azért, mert az veszélyeztetheti a testi épséged, esetleg az egészségre ártalmas, veszélyes anyagot tartalmazhat. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Szintén nem gyűjtünk zöldhulladékot. Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák. A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven! 
A szedéshez az OKTF NHI biztosít eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot. Ezeket a szedés napján, egész nap folyamán a találkozási ponton adjuk át. 
Amennyiben egyetértesz kezdeményezésünkkel, gyere és csatlakozz hozzánk! Ha önkéntes szeretnél lenni, jelentkezhetsz egy találkozási pontra egyedül, de csatlakoztathatsz egy egész csoportot is, hozhatod a családod, a barátaidat, a munkatársaidat, vagy akár egy egész iskolai csoportot! Egy ilyen akció még a munkahelyi közösségekre is jó hatással van, olyan, mint egy csapatépítő tréning? Várunk!

Csatlakozz önkéntesként találkozási pontunkhoz: http://szelektalok.hu/teszedd/#jelentkezem

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató