Rehabilitációs szolgáltatások látássérült személyeknek

A Vakok Állami Intézete a Békés megyében élő látássérült személyek részére elemi rehabilitációs szolgáltatást működtet. 

Az elemi rehabilitáció egyik fő célja, hogy a látássérült személy a látássérüléséhez mérten a legjobb életminőséget érhesse el. 

A rehabilitációs folyamat során a látássérültek az alábbi területeken kaphatnak segítséget: 

 

  • Közlekedésben (fehér bottal való közlekedés elsajátítása, útvonalak betanulása, épületek feltérképezése vagy különböző olyan optikai eszközök használatának elsajátítása, amelyek segítik a közlekedést és tájékozódást). 
  • Speciális kommunikáció (speciális informatika, számítógép használat és tapintható írások elsajátítása).
  • Mindennapi életvezetésben tanulhatnak speciális technikákat (például főzés, vasalás, mosás, öltözködés technikái látássérülés esetén).
  • Optikai rehabilitáció (olyan optikai eszközök használatának elsajátítása, amelyek megkönnyíthetik az olvasást, írást vagy egyéb házi munka ellátását, ilyen eszközök például digitális és kézi nagyítók, olvasó TV-k, távcsövek).

A szolgáltatásokat a megyei irodában és otthontanítás formájában is igénybe lehet venni. A rehabilitációs munka egyéni formában folyik, a látássérült személy igényeihez és szükségleteihez igazodva. 

A szolgáltatás ingyenes!          

A szolgáltatás igénybe vételéhez előzetes bejelentkezés szükséges!

Békés megyei kihelyezett iroda elérhetősége:

5600 Békéscsaba, Luther u. 13/a

Majoros Erika                       

06-20-462-2559

 

Szőke Törökné Zemkó Márta

06-20-370-4573

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató