Ebösszeírás - Meghosszabbítva!

Tisztelt Lakosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és/vagy tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2023. évi ebösszeírás céljából kérem a Kétegyháza Nagyközség közigazgatási területén tartott négyhónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, az „Ebösszeíró adatlapot" kitölteni és legkésőbb 2023. június 30. napjáig az alábbiakban felsorolt módok valamelyikén az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

 

Ebösszeíró adatlapot 2023. június 02-ig minden háztartásba eljuttatunk.

További adatlapok beszerezhetőek:

  • papír alapon a Kétegyházi Polgármesteri Hivatalban
  • elektronikus letöltés útján a ketegyhaza.hu honlapról

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és beküldeni az alábbi lehetőségek valamelyikén:

  • személyesen vagy postai úton: Kétegyházi Polgármesteri Hivatal (5741 Kétegyháza, Fő tér 9.),
  • elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre küldve.

Az önkormányzat kollégái 2023. június 15-ét követően személyesen keresik fel a lakosságot az adatfelvétel céljából mindazok esetében, akik eddig az időpontig nem juttatták vissza az adatlapokat.

Az ebösszeírással kapcsolatban további tájékoztatás a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben kérhető. (Tel.: 06-66/250-122)

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján.

Együttműködésüket köszönjük!

Dr. Bálint Anna jegyző                 

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató