TÁJÉKOZTATÁS fogyatékos személyeknek a villamos energia fogyasztásának kedvezményére való jogosultságáról

Tájékoztatjuk Kétegyháza Nagyközség lakosságát, hogy a Kormány 295/2022. (VIII.9.) számú rendelete kimondja, hogy fogyatékossággal élő személy által használt tárgyi eszközök energiafogyasztása után a fogyatékossággal élő személy további kedvezményre jogosult. A kedvezmény mértékét és igénylésének eljárásrendjét kormányrendelet határozza meg.

 

Kedvezményre jogosult az a fogyatékos személy, aki, vagy akivel egyháztartásban élő személy napi rendszerességgel használ gyógyászati segédeszközt:

  • elektromos kerekesszéket,
  • elektromos mopedet,
  • hálózati áramról működő oxigén koncentrátort.

A jogosult személyek az átlagfogyasztás sávhatárához képest 1697 kWh-val megemelt, kedvezményes sávhatárig jogosultak a rezsicsökkentett áramárra.

A jogosultság megállapításához igénylőlap kitöltése és benyújtása szükséges, amely letölthető a www.kormanyhivatal.hu weboldalról, illetve átvehető a Polgármesteri Hivatalban (a kitöltési Útmutatóval együtt).

A kérelmet a Békés Megyei Kormányhivatal egészségbiztosítási ügyfélszolgálatán (Békéscsaba, Luther u. 3.), vagy bármely kormányablaknál, illetve online: https.//epapir.gov.hu/ (választandó ügytípus: egészségbiztosítási pénztári ellátások) lehet benyújtani.

A kérelem 2022. augusztus 24-től a kedvezményes év folyamán bármikor benyújtható.

Dr. Bálint Anna jegyző

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató