EBZÁRLAT

Tisztelt Kétegyházi Lakosok!

A Békés Megyei Kormányhivatal illetékes osztálya állategészségügyi hatáskörben eljárva ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el

  1. március 26. napjától 2022. április 15. napjáig terjedő időszakra.

Az intézkedés hatálya alatt:

  1. Tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétekvakcinával ne érintkezhessen. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  2. A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
  3. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  4. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozások alól.
  5. Az ebzárlat alatt a húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
  6. A települési önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat ideje alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni.
  7. A jelzett időszakban a legeltetés tilos.

                                                                                          Dr. Bálint Anna

                                                                                                  jegyző

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató