Tisztelt Lakosok!

Ellenőrzéseink során egyre többször tapasztaljuk, hogy az ingatlanok előtti közterületrészek és a belső udvarok elhanyagoltak, a gyomnövények (parlagfű stb.) elszaporodtak, az udvarokon tárgya, kommunális hulladék van felhalmozva, szabálytalanul legeltetett állatok okoznak kárt.

 

A képviselő-testület több éve hatályban lévő rendelete egyértelműen rendelkezik a közösségi együttélési szabályokról. Ezek a szabályok az Önök nyugalmát, kényelmét, jó érzését hivatottak szolgálni, semmilyen különleges rendelkezést nem tartalmaznak, betartásuk elvárható. A rendelet teljes szövege honlapunkon megtalálható.

Hivatalunk munkatársai a jövőben kiemelten fogják ellenőrizni a rendelet betartását. Első alkalommal felszólítást, később pénzbírságot fognak kiszabni. Végső soron a bírság behajtása mellett az adott ingatlan tulajdonosa, használója költségére megszüntetjük a hiányosságot, rendetlenséget, trágyafelhalmozást, szabálytalan állattartás.

Az ellenőrzést néhány napon belül elkezdjük és folyamatosan végezzük

dr. Medgyaszai László jegyző

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató