Kétegyháza Nagyközség csapadékvíz csatorna-hálózatának fejlesztése 2. ütem

Kétegyháza Nagyközség csapadékvíz csatorna-hálózatának fejlesztése 2. ütem

Kedvezményezett neve: Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Kétegyháza Nagyközség csapadékvíz csatorna-hálózatának fejlesztése 2. ütem

Szerződött támogatás összege: 263,6 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt konkrét célja, hogy egy megfelelő biztonságot nyújtó belvízi elvezetési rendszer kerüljön kialakításra a Kölcsey utcában, a Rákóczi utcában, a Kossuth utcában, a Névtelen utcában, a Batthyány utcában, valamint a Déli soron.

A lehulló csapadékok következtében felgyülemlett vízmennyiség elvezetésén túl gondoskodni kívánunk a csapadékvíz helyben tartásáról is, hiszen a növényzet (mind a közterületi, mind pedig a magánterületi, benne haszonnövények) életben tartásához szükséges ez a vízmennyiség. Ha elengedésre kerülne a területről a csapadékvíz, akkor a növényzet öntözése csak a drága ivóvízzel lenne lehetséges.

A fejlesztés során megvalósuló csapadékcsatorna hálózat (Utca - Hossz (m)):

  • Rákóczi u. ? 1335 méter,
  • Kossuth u. ? 1757 méter,
  • Kölcsey u. ? 198 méter,
  • Névtelen u. ? 175 méter,
  • Batthyány u. ? 644 méter,
  • Déli sor ? 234 méter.

Mindösszesen 4343 méteres szakaszt érint a fejlesztés. A fejlesztés során megvalósuló csapadékcsatorna hálózat alkalmassá vált a mélyebben fekvő kritikus elöntési helyeken felhalmozódó csapadékvíz elvezetésére. Jó hatásfokú, sikeres szemléletformáló akciókkal elérhető, hogy a lakosok megismerjék a csapadékvíz helyben tartásának fontosságát, az ehhez kapcsolódó gyakorlati megoldásokat.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31.

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-BS1-2019-00023

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató