Egészségügyi Centrum kialakítása Kétegyházán

Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata, mint kedvezményezett (5741 Kétegyháza, Fő tér 9.) 2008. június 9.-én sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) által kiírt Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program keretében Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/ Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése (DAOP-2007-4.1.1) pályázati felhívásra ?Egészségügyi Centrum kialakítása Kétegyházán? címen.

A projekt összköltsége: 51.285.652 Ft, a támogatás mértéke 77,99%, amely 40.000.000 Ft. A projekt megvalósítás tervezett kezdete 2009. július 1., tervezett befejezése 2009. december 31. A pályázat közreműködő szervezete a Regionális Operatív Program Irányító Hatósága (www.nfu.hu/rop_ih) képviseletében eljáró VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Békéscsabai Területi Iroda (5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.,www.vati.hu).

A pályázat célja, hogy a településen minden lakos számára hozzáférhetővé váljon megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező, akadálymentes egészségügyi intézmény közszolgáltatása. Kétegyházán rossz állapotú a háziorvosi rendelő, hiányos, elavult eszközökkel rendelkeznek az orvosok. A problémák megoldása érdekében szükség van az egészségügyi ellátások optimalizálására, a leromlott infrastruktúra fejlesztésére, eszközök beszerzésére.

Alapvető elképzelés a társadalmi esélykülönbségek csökkentése az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kiegyenlítése által. Ezen kívül a végleges és minőségi ellátás biztosítása korszerű és hatékony feltételrendszerek épület, gép-eszköz kialakítása. A lakosság lakóhelyéhez közeli háziorvosi szolgálatok szolgáltatói szerepének megerősítése és a szolgáltatások minőségének javítása rendkívül fontos feladata és célja is egyben a projektnek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kalcsó Istvánné polgármester

A pályázathoz tartozó dokumentumok
Ajánlattételi felhívás
Nyertes pályázat
Eredményhirdetés
Vállalkozási szerződés

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató