Felhívás

Az elmúlt időszakban több lakossági jelzés érkezett arról, hogy a mezőgazdasági munkagépek általi sár- és egyéb szennyeződés felhordás,  gyakori problémát okoz a közúton és az önkormányzati úton közlekedők számára.

A sár és egyéb anyag felhordással okozott szennyeződés eltakarítása a szennyezés okozójának kötelessége!

A közlekedés biztonsága elsődleges szempontú, így kérjük a lakosokat, gazdákat, hogy az idevonatkozó szabályokat tartsák be és tegyenek meg mindent az utak megfelelő állapotban tartásáért, a lehető legnagyobb gondossággal járjanak el a felhordott sár és egyéb anyag eltakarítása során.

A KRESZ kimondja, hogy aki a közutat beszennyezte, köteles a keletkező veszély elhárításáról gondoskodni, illetőleg ameddig az nem lehetséges, a veszélyről a közlekedés többi résztvevőjét tájékoztatni. Földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat, egyéb anyagot - amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti - el kell távolítani.

A balesetek és a bírságok elkerülése érdekében tisztelettel felhívjuk a lakosok, gazdák figyelmét a fenti szabályok betartására!

Kétegyháza, 2023. február 24.

Dr. Bálint Anna jegyző

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató