Adj egy esélyt! ? esélyegyenlőségi alapú fejlesztés a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskolában

2015. december 31. napján zárult le a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0053 kódszámú ?Adj egy esélyt! ?esélyegyenlőségi alapú fejlesztés a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskolában? című projektje, mely keretében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 30 000 00 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az intézmény céljának tekintette a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének, szocializációjának elősegítését, az iskolai egyenlőtlenségek mérséklését, integrációs folyamatok megerősítését, a településen élő gyermekek esélyeinek növelését.

A projekt az intézmény már meglévő programjait egészítette ki, illetve a Pedagógiai Programban kitűzött célok magasabb szinten való megvalósulását segítette elő. A tanulói integráció a tanórán és tanórákon kívüli szabadidős tevékenységekben valósult meg. A programok hangsúlyos része volt a szülőkkel való együttműködés: családi nap, sportnap, átmeneteket segítő programok formájában.

A tanulók kirándulásokon vettek részt, két alkalommal Budapesten jártak színházban és múzeumban, négy alkalommal pedig Békéscsabán voltak előadásokon és kiállításokon.

A pedagógusok módszertani kultúráját képzéssel és tanácsadói jelenléttel fejlesztették. A projektmódszerek és a professzionális kommunikáció beépítése a szakmai rutinba javítja a tanórák hatékonyságát, motiváló hatását.

A projekt keretén belül beszerzésre került 2 db interaktív tábla, 1 db laptop, mely eszközök nagyban segítik a pedagógusok mindennapi munkáját.

A projekt által várt eredmények: pedagógusok módszertani képzése, tanácsadói segítséggel tanultak beépülése a szakmai rutinba, differenciáló módszer alkalmazása, egyéni fejlesztések a tanulók számára, pályaválasztáshoz való segítségnyújtás. Mindezek révén a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola szeretné problémamentessé tenni a tanulók számára az iskolai élet mindennapjait.

 

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

A projekt összköltsége: 30.000.000,- Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A támogatás összege: 30.000.000,- Ft


Projektzáró prezentáció letöltése

 

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató